Alla inlägg den 2 april 2014

Av galnakattdamen - 2 april 2014 16:21

Det känns lite overkligt men fantastiskt att vi nu är med embryo, dvs ett fyracelligt embryo sattes in vid ägginsättningen idag =)


Av våra 6 ägg hade 4 stycken befruktats och det bästa satte de alltså in och de andra ska de odla vidare för att förhoppningsvis kunna frysa in sedan om vi skulle behöva nytt försök eller för eventuellt syskonförsök. Det finns förstås inga garantier för att något av dem klarar sig vid upptining, men vi kommer få besked via brev om hur många som gick till frysen, så snart de vet hur det gått.


Inför ägginsättningen skulle man vara kissnödig, detta eftersom det då är lättare att sätta dit ägget (har jag iaf förstått det som) så en timme innan var det toaförbud för mig och jag smällde i mig några extra glas vatten. På vägen dit insåg jag att jag inte var så kissnödig så när vi kom dit drack jag ett par muggar vatten i väntrummet och var lite nervös för att jag inte skulle bli kissnödig och allt skulle gå åt pipan..

Vi blev visade till ett vilorum där jag fick byta om till en vit morgonrock (mycket finare och klädsammare än den förra kroppsstrumpan till nattsärk) och de fina långa vita strumporna. Sen fick vi vänta på att de skulle komma och hämta oss.


Ungefär där började kissnödigheten slå till ordentligt och jag började bli lite lätt panikslagen. Herregud, hämta oss NU!!!! Knipandes och lidandes var jag .. och väntade ..och väntade.. och tjugo minuter senare var jag inte ens säker på att jag skulle kunna röra mig från rummet. Jag såg framför mig hur jag skulle pinka på mig i gynstolen. Pinsamt! Men det vore väl attans om inte ägget skulle hitta en bra plats då med en sådan engagerad förberedelse och kämpande av denna benkorsande blivande ruvare =))


Såklart gick det bra även om det var ren viljestyrka som gjorde att jag kunde hålla mig, jag har nog aldrig varit så kissnödig i hela mitt liv!


När vi kom in där vi skulle göra ägginsättningen fick vi träffa labbpersonalen igen, och vi fick identifiera oss. Därefter påbörjade doktorn sitt arbete och vi fick se embryot på skärmen. Häftigt! Fast det var ju svårt att tänka sig att det där lilla bubbliga skulle kunna bli en bebis .. och tänk att man själv varit en sån där en gång. Man blir helt snurrig när man tänker på det.


Själva insättningen gick jättefort och eftersom jag hade en sån fylld blåsa så var det lätt för henne att placera ägget. När återföringen var klar så kollade de så införingsröret (det har säkert ett namn men nu får det bli införingsröret) var tomt så ägget verkligen var på plats och SEN.... fick jag gå på toa! "Aaahhh!" =))


Nu återstår bara att se om den lilla fäster som den ska. Hoppas hoppas hoppas!

Om två och en halv vecka ungefär vet vi hur det har gått. <3


 

IVF
Av galnakattdamen - 2 april 2014 08:26

Idag har vi en tid bokad för ägginsättning så hela förmiddagen kommer att vara en nervös väntan.. Om det visar sig att inget av äggen blivit befruktat så kommer de att ringa och meddela det.


Om de inte ringer så åker vi alltså in som planerat och när jag kommer hem igen så är det dags att börja ruva =)

IVF
Ovido - Quiz & Flashcards